Møt vår nye prosjektmedarbeider

Første september hadde Camilla Falch sin første arbeidsdag i Digitale Helgeland. Camilla kommer fra jobben som forretningsutvikler ved Digitaliseringsdirektorat og har lang og bred erfaring innen digitaliseringsarbeid i offentlig sektor. Vi ønsker Camilla velkommen til oss og er veldig glad for å ha fått ho med på laget.

 Camilla (40 år) er oppvokst på Ylvingen, nå bor hun og trives i Brønnøysund sammen med sin datter Emma og samboer Einar.

Selv om hun liker å tro at alderen fortsatt er relativt ung, har hun opparbeidet seg en lang fartstid innen digitalisering og teknologi i offentlig sektor, og denne reisen startet hun på IT-avdelingen på Statens innkrevingssentral (SI) i 2001. Arbeidsområdene der var hovedsakelig operativ drift av nettverk og serverpark, support og sikkerhet. Etter nesten ni år på SI var det på tide å komme seg hjemover til Brønnøysund og har jobbet de 11 siste årene ved Brønnøysundregistrene og Digitaliseringsdirektoratet med alt fra sikkerhet, drift og forvaltning av nasjonale felleskomponenter, oppfølging av interessenter, prosjektarbeid, brukerinnsikt og forretningsutvikling.

Viktige erfaringer Camilla tar med seg inn i Digitale Helgeland er at de beste resultatene får vi gjennom godt samarbeid, der vi deler kunnskap og erfaringer på tvers av sektorer og tjenesteområder, med menneskene som skal bruke tjenestene våre i førersetet. Å digitalisere bare for å digitalisere er hun ingen forkjemper for, det må bidra til forenkling og gevinster på både kort og lang sikt. Det er heller ikke alt som bør erstattes av digitale tjenester, i mange tilfeller er det behov for et menneske som holder deg i hånden og loser deg igjennom, det er det ingen digital tjeneste som hverken kan eller skal erstatte.

En annen ting Camilla brenner for er digitalt utenforskap. I dag er over en halv million av våre innbyggere på utsiden av det digitale samfunnet som stadig vokser og disse tallene kommer til å vokse dersom vi ikke tar grep! I Digitale Helgeland skal vi ta dette samfunnsproblemet på alvor, vi skal lage tjenester som alle får til å bruke og som oppleves nyttig for brukeren.

Apropos brenne. På fritiden trives vår splitter nye ansatte best ute i frisk luft, og det er få ting som kan overgå gleden av å sette seg fremfor et varmt gnistrende bål etter en lang og slitsom tur, enten i det er på fjellski, i kajakk eller i pr fot. Men Camilla er heller ikke vanskelig å be dersom noen inviterer på fest og moro! Så hva kunne vel passe bedre enn å få gleden av å samarbeide med så mange trivelige mennesker som bor og jobber på vakre Helgeland, og sammen skape fremtidens digitale tjenester? Som de sier på Tivoli; «Nuh kjør vi!»  

Ikke nøl med å ta kontakt, du finner henne på hovedkontoret vårt på kaikanten i Brønnøysund, på epost camilla.falch@digihelgeland.no eller telefon 95118858.