Nasjonale Digitaliseringsprosjekt i Nord-Norge

Nasjonale Digitaliseringsprosjekt i Nord-Norge

Småbyen Brønnøysund, med litt under 8000 innbyggere, er hjertet for digitaliseringsarbeidet i Norge. Brønnøysund er hjemmet for Brønnøysundregistrene (Brreg), Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) og samarbeidsprosjektet Digitale Helgeland. Et perfekt utgangspunkt for initiativet Digi Sommercamp - En enorm mulighet for studenter som er klar til å ta de første karriere stegene innenfor digitalisering.

DigiSommercamp er et initiativ for å få tak i studenter som vil ha en sommerjobb innenfor systemutvikling, informasjonsforvaltning, jus eller design. 

I et kontorbygg midt i Brønnøysund yrer det med liv. Her planlegges og prosjekteres noen av Norges største digitaliseringsprosjekter, og tempoet er høyt. Vi møter Are Trælvik i Brønnøysundregistrene som tar seg tid fra en travel arbeidshverdag til å snakke litt med oss om prosjektet han leder.

Vi har bygget den nye kompensasjonsordningen for næringslivet som åpnet for søknader mandag 18. januar. Om du får godkjent søknaden vil pengene bli utbetalt i løpet av få dager. Vi har omdisponert  og brukt mange ressurser på å bli ferdig med prosjektet med en veldig kort tidsfrist, noe som har krevd mye av oss i Brreg. Koronakrisen har ført oss inn i et digitalt kvantesprang og nødvendigheten til å raskt kunne utvikle og teste nye løsninger med hele verdikjeden, og det er kjempe spennende! sier Are. Nå skal vi i gang med en ny ordning i tett samarbeid med Digdir med flere.

Samtidig som kompensasjonsordningen rulles ut, skal Digdir jobbe med årets søknader for Stimulab. Gjennom StimuLab skal Digdir og Design og arkitektur Norge (DOGA) stimulere til offentlig innovasjon fra brukernes perspektiv. Prosjekter som Forbedret bistand og beskyttelse til ofre for menneskehandel gjennom Justisdepartementet har blitt finansiert av StimuLab.

Vi har mange konkrete utfordringer som studenter vil kunne bryne seg på – sier Andreas Rafaelsen, fra Digdir.

Digi Sommercamp blir et viktig initiativ for oss, ikke minst for rekrutteringen i fremtiden. Derfor er vi spesielt opptatt av å gi studentene meningsfulle oppgaver, som går inn i våre ordinære prosjekter. Vi gleder oss til å få tilgang på unge gode ressurser som vil jobbe med noe samfunnsnyttig, avslutter han.

En opplevelsesdestinasjon i verdensklasse

Brønnøysund og Helgeland er et av verdens råeste helårs opplevelsesdestinasjoner. Helgeland har hvite sandstrender, majestetiske Torghatten, Vegatrappa, verdens mest nordligste og Norges største motorsportbane (ACR), grottedykking i verdensklasse, grottevandring, Norges heteste kajakk destinasjon,Rootsfestivalen, enorme buldre muligheter, øy-hopping ved UNESCO verdensarv.

En Sommerjobb med meningsfulle oppgaver

Digi Sommercamp skal ansette studenter innenfor jus, design, informasjonsforvaltning og IT (systemutviklere), og søknadsfristen er 1. mars 2021, så vær raskt ute! Har du noen spørsmål ta kontakt med oss på sommercamp@digihelgeland.no!

Se stillingsutlysningen her! 

Til toppen