Velkommen til Workshop Digital hjemmeoppfølging Helgeland 22.mai

TEMA: Utforming av tjenesteforløp Sted: HIAS, Øyvind Lambes vei 21, 8803 Sandnessjøen Målgruppe: Kommunale ressurspersoner i digital hjemmeoppfølging Helgeland, ansatte og ledere i sykehus og kommunale helse- og omsorgstjenester, fastleger, kommuneoverleger, samt representanter fra bruker-/pasientorganisasjoner.  Workshopen er gratis!

Fremtiden for bærekraftig dokumenthåndtering og samarbeid på Helgeland

I hjertet av Helgeland står kommunene overfor en felles utfordring: å transformere dagens dokumenthåndtering til en mer bærekraftig og fremtidsrettet tjeneste. Gjennom innsiktsarbeidet utført i ConnectFlow-prosjektet har vi identifisert nøkkel tiltak som vil forme grunnlaget for denne transformasjonen, hvor målet er å sikre en tjeneste som ikke bare møter dagens behov, men også legger grunnlaget for kontinuerlig forbedring og innovasjon.

FAGDAG e-Helseløsninger på Fru Haugans hotell Mosjøen 11. juni

Merk deg datoen for Digitale Helgelands FAGDAG i e-helseløsninger, hvor hovedtema er Nasjonale innføringsløp. Det blir fokus på hva som skjer på Helgeland, og hvordan kommunene kan dra nytte av satsningene. Hvordan kan helseledere og IKT forberede seg på det som kommer.  Nå begynner programmet å ta form, og det kan du se her: Fagdag e-helseløsninger.

Bli med på innovasjonsdag på Campus Helgeland

I tilknytning til UiT sin erfaringsbaserte master i digitale helsetjenester arrangeres innovasjonsdag på Campus Helgeland i Mo i Rana

Emnekurs i Digital Hjemmeoppfølging gav ny giv

Prosjektleder i Digital hjemmeoppfølging (DHO) deltok 6. mars på Emnekurs i Digitalt hjemmeoppfølging i Bodø. Kurset er utarbeidet av Helsedirektoratet i samarbeid med blant annet prosjektleder Vibeke Tellmann og prosjektlege Marius Edvardsen i DHO i Bodø. Gjennomføring av kurset var et pilotarbeid, siden det er første gang det gjennomføres i Norge. Planen er å utbre dette nasjonalt til alle regionene, og vi vil planlegge for eget kurs på Helgeland, i samarbeid med DigiNordland.   

Brukerorient tilnærming i veterinærprosjektet - sluttrapporten for konseptfasen er overlevert!

I dette innlegget tar vi en tur bak kulissene i veterinærprosjektet og deler våre erfaringer om hvordan vi har jobbet fra å lytte og observere behov og utfordringer fra brukerne i veterinærtjenesten, til å transformere disse til konkrete forslag til løsninger.  I brukerorienterte prosjekter er det ett uttrykk som går igjen og igjen: “Det er ikke hva du sier, men hva du gjør som teller" og dette har vært katalysatoren i veterinærprosjektet - som på nøyaktig ett år har gjennomført både innsiktsfase og konseptfase med tett brukerinvolvering.

Spennende uke på reisefot ga oss inspirasjon og faglig påfyll!

Starten av 2024 har vært full gass for Digitale Helgeland, og forrige uke var intet unntak og vi oppsummerer den slik:

Alle skal med - innføring av digital hjemmeoppfølging på Helgeland (DHH)

Digital hjemmeoppfølging (DHO) er en nasjonal satsning, så kommunene på Helgeland er i godt selskap med resten av landet når vi går i gang med innføringsarbeidet. DHO legges til rette for gjennom Helseteknologiordningen som har digital hjemmeoppfølging som et av sine prioriterte området. Økende antall eldre, spredt bosetting og mangel på helsepersonell er kjente utfordringer for oss. Prosjektet Digital Hjemmeoppfølging Helgeland vil bidra til å gjøre gode helsetjenester tilgjengelige for alle, uansett hvor innbyggerne bor, og DHO ansees å være et viktig verktøy i møte med noen av utfordringene i regionen. Målet er at det dette på sikt skal bli en naturlig del av helsetjenestene i kommunene. Kommunene på Helgeland er i gang, og de fleste kommunene har nå oppnevnt lokale ressurspersoner som skal følge sitt kommunale arbeid på området. 19. januar gjennomførte vi ett første møte med resurspersoner og kommunalsjefer, og Helsedirektoratet deltok med gode innspill.

Digitale Helgeland får 600 000 kroner i tilskudd for å fremme digital inkludering

Det er med glede å dele at Digitale Helgeland har mottatt tilskudd fra Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD) for å sette i gang med det viktige arbeidet med digital inkludering på Helgeland! Hovedmålet i dette prosjektet er å kunne tilby et innbyggertilbud for veiledning og øke kompetansen i bruk av digitale verktøy og tjenester for de som står i fare for å bli ekskludert fra det digitale samfunnet, eller allerede befinner seg utenfor.  

Fremtiden for hjemmebasert omsorg – Digital hjemmeoppfølging tar form på Helgeland

Med en aldrende befolkning og økende press på helsevesenet, søker Norge innovative løsninger for å bedre pasientomsorgen og effektivisere tjenestene. Prosjektet Digital hjemmeoppfølging Helgeland (DHH) står i spissen for denne transformasjonen gjennom det nasjonale velferdsteknologiprogrammet, støttet av Helse- og omsorgsdepartementet. Fra 2022 til 2024 arbeider DHH for å implementere digitale omsorgsløsninger på Helgeland, og med prosjektleder Eva-Alice M. Slettevoll ved roret, tar prosjektet form.