Digitale Helgeland-modellen; en styrke for vellykket samarbeid

Over 300 deltakere fra hele landet deltok da KINS-konferansen ble arrangert i Tromsø 28.-30. mai. Der fikk de oppleve et faglig sterkt program, muligheter for verdifull nettverksbygging, inspirasjon til videre arbeid innen personvern og informasjonssikkerhet, samt mange gode opplevelser.

Fremtidens Helsevesen: Digital Hjemmeoppfølging på Helgeland

I strålende vårsol møttes 40 engasjerte deltakere i Sandnessjøen 22. mai for å ta et stort skritt fremover i prosjektet Digital Hjemmeoppfølging. Med representanter fra ni kommuner, Helgelandssykehuset og brukerorganisasjoner var dette en viktig milepæl for helsetjenestene på Helgeland.

Digitale Helgeland lanserer ny fellestjeneste for søknad om salg, servering og skjenkebevilling - og oppfordrer andre kommuner til å stjele koden vår!

Dette har vi jobbet lenge med og vi har gledet oss veldig til å vise frem denne fellestjenesten! Vi lanserer nå en ny felles tjeneste utviklet i Altinn Studio som erstatter fire eksisterende tjenester. Den nye tjenesten gjør det enklere for bedrifter og arrangementer å søke om bevillinger i forbindelse med salg, servering og skjenking av alkohol. Felles tjenesten omfatter:   Søknad om salgsbevilling Søknad om serveringsbevilling Søknad om fast skjenkebevilling Søknad om skjenkebevilling til arrangement

Velkommen til Workshop Digital hjemmeoppfølging Helgeland 22.mai

TEMA: Utforming av tjenesteforløp Sted: HIAS, Øyvind Lambes vei 21, 8803 Sandnessjøen Målgruppe: Kommunale ressurspersoner i digital hjemmeoppfølging Helgeland, ansatte og ledere i sykehus og kommunale helse- og omsorgstjenester, fastleger, kommuneoverleger, samt representanter fra bruker-/pasientorganisasjoner.  Workshopen er gratis!

Fremtiden for bærekraftig dokumenthåndtering og samarbeid på Helgeland

I hjertet av Helgeland står kommunene overfor en felles utfordring: å transformere dagens dokumenthåndtering til en mer bærekraftig og fremtidsrettet tjeneste. Gjennom innsiktsarbeidet utført i ConnectFlow-prosjektet har vi identifisert nøkkel tiltak som vil forme grunnlaget for denne transformasjonen, hvor målet er å sikre en tjeneste som ikke bare møter dagens behov, men også legger grunnlaget for kontinuerlig forbedring og innovasjon.

FAGDAG e-Helseløsninger på Fru Haugans hotell Mosjøen 11. juni

Merk deg datoen for Digitale Helgelands FAGDAG i e-helseløsninger, hvor hovedtema er Nasjonale innføringsløp. Det blir fokus på hva som skjer på Helgeland, og hvordan kommunene kan dra nytte av satsningene. Hvordan kan helseledere og IKT forberede seg på det som kommer.  Nå begynner programmet å ta form, og det kan du se her: Fagdag e-helseløsninger.

Bli med på innovasjonsdag på Campus Helgeland

I tilknytning til UiT sin erfaringsbaserte master i digitale helsetjenester arrangeres innovasjonsdag på Campus Helgeland i Mo i Rana

Emnekurs i Digital Hjemmeoppfølging gav ny giv

Prosjektleder i Digital hjemmeoppfølging (DHO) deltok 6. mars på Emnekurs i Digitalt hjemmeoppfølging i Bodø. Kurset er utarbeidet av Helsedirektoratet i samarbeid med blant annet prosjektleder Vibeke Tellmann og prosjektlege Marius Edvardsen i DHO i Bodø. Gjennomføring av kurset var et pilotarbeid, siden det er første gang det gjennomføres i Norge. Planen er å utbre dette nasjonalt til alle regionene, og vi vil planlegge for eget kurs på Helgeland, i samarbeid med DigiNordland.   

Brukerorient tilnærming i veterinærprosjektet - sluttrapporten for konseptfasen er overlevert!

I dette innlegget tar vi en tur bak kulissene i veterinærprosjektet og deler våre erfaringer om hvordan vi har jobbet fra å lytte og observere behov og utfordringer fra brukerne i veterinærtjenesten, til å transformere disse til konkrete forslag til løsninger.  I brukerorienterte prosjekter er det ett uttrykk som går igjen og igjen: “Det er ikke hva du sier, men hva du gjør som teller" og dette har vært katalysatoren i veterinærprosjektet - som på nøyaktig ett år har gjennomført både innsiktsfase og konseptfase med tett brukerinvolvering.

Spennende uke på reisefot ga oss inspirasjon og faglig påfyll!

Starten av 2024 har vært full gass for Digitale Helgeland, og forrige uke var intet unntak og vi oppsummerer den slik: