Blogg

Synes du at det er unødvendig komplisert å betale en regning til kommunen?

Da vil vi snakke med deg!! Vi ønsker å snakke med deg som har mottatt eller betalt penger til kommunen. Har du for eksempel betalt kommunale avgifter, eiendomsskatt eller andre ting til kommunen, eller søkt om å få reduksjon i regninger fra barnehage eller SFO? Hvordan opplevde du dine møter med kommunen? Hva var enkelt og hva var unødvendig komplisert? Og ikke minst, hva kunne blitt gjort annerledes?

Erfaringsbasert master i digitale helsetjenester - en fremtidsrettet utdannelse

Fra høsten av tilbyr UiT en erfaringsbasert master i digitale helsetjenester ved UiT i Mo i Rana. Det skjer i nært samarbeid med Helgelandssykehuset og kommunene i regionen og er super spennende!

Norges kuleste sommerjobb!

En bedre kickstart på karrieren skal man lete lenge etter! I år får studenter igjen mulighet til å bruke sommeren på å løse Norges digitaliseringsutfordringer.

Digitale Helgeland sikter seg inn på 2022

2021 er nå inne i historiebøkene og vi ligger an til å ha enda et år med mye aktivitet og spennende prosjekter. Året 2021 har vist, med større tyngde enn tidligere, hvor viktig digitalisering, samarbeid og innovasjon er i Helgelandskommunene. 

100.000 innbyggere til Helgeland innen 2035

Det skjer mye spennende på Helgeland som region for tiden. Samarbeid, digitalisering og nyetableringer er stikkordet. Vi tar oss en prat med administrerende direktør for Sparebank 1 Helgeland, Hanne Nordgaard om mulighetsstudie levert av Menon og bankens rolle i å sammen jobbe mot fremtiden.  

6 millioner til Prosjektet «Give me SoMe dialog»- digital ungdomsplattform

Vefsn kommune har sammen med kommunene Brønnøy, Hemnes og Rana, Storuman, Gornji Milanovac (Serbia), samt organisasjonene Sico, Helgeland Ungdomsråd og stiftelsen MED ungdom i fokus fått innvilget over 6 millioner fordelt på 3 år for å utvikle plattformer for digital kommunikasjon, informasjon og tjenesteyting for ungdom.

God sommer!

Så begynner sommerferien 2021 å nærme seg for oss også. Det har vært et enormt trykk i Digitale Helgeland den siste tiden, så mye har skjedd at vi ikke har rukket å lage nyheter. Her kan dere lese litt om hva som har skjedd, hva som er levert og hvilke aktiviteter vi ser i høst - det blir en spennende tid fremover! :)

Vi trenger flere IT-folk til Helgeland!

Nylig spilte vi inn en podcast-episode med seksjonssjef for seksjonen utvikling under IT i Skatteetaten på Mo i Rana, Trond Kobbeltvedt. Trond snakker om en rekruteringskrise til Helgeland/Nordland hva gjelder teknisk og digital kompetanse, og utdyper mer om utfordringene knyttet til det i denne episoden.

Nasjonale Digitaliseringsprosjekt i Nord-Norge

Småbyen Brønnøysund, med litt under 8000 innbyggere, er hjertet for digitaliseringsarbeidet i Norge. Brønnøysund er hjemmet for Brønnøysundregistrene (Brreg), Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) og samarbeidsprosjektet Digitale Helgeland. Et perfekt utgangspunkt for initiativet Digi Sommercamp - En enorm mulighet for studenter som er klar til å ta de første karriere stegene innenfor digitalisering.

Hva byr den digitale fremtiden på og hvorfor bør vi samarbeide?

Pål Trælvik, tidligere rådmann for Brønnøy Kommune og en av initiativtakerne til Digitale Helgeland deler noen tanker om hvorfor samarbeid rundt en digital satsing er viktig for Helgeland.

Til toppen