6 millioner til Prosjektet «Give me SoMe dialog»- digital ungdomsplattform

Vefsn kommune har sammen med kommunene Brønnøy, Hemnes og Rana, Storuman, Gornji Milanovac (Serbia), samt organisasjonene Sico, Helgeland Ungdomsråd og stiftelsen MED ungdom i fokus fått innvilget over 6 millioner fordelt på 3 år for å utvikle plattformer for digital kommunikasjon, informasjon og tjenesteyting for ungdom.

God sommer!

Så begynner sommerferien 2021 å nærme seg for oss også. Det har vært et enormt trykk i Digitale Helgeland den siste tiden, så mye har skjedd at vi ikke har rukket å lage nyheter. Her kan dere lese litt om hva som har skjedd, hva som er levert og hvilke aktiviteter vi ser i høst - det blir en spennende tid fremover! :)

Vi trenger flere IT-folk til Helgeland!

Nylig spilte vi inn en podcast-episode med seksjonssjef for seksjonen utvikling under IT i Skatteetaten på Mo i Rana, Trond Kobbeltvedt. Trond snakker om en rekruteringskrise til Helgeland/Nordland hva gjelder teknisk og digital kompetanse, og utdyper mer om utfordringene knyttet til det i denne episoden.

Nasjonale Digitaliseringsprosjekt i Nord-Norge

Småbyen Brønnøysund, med litt under 8000 innbyggere, er hjertet for digitaliseringsarbeidet i Norge. Brønnøysund er hjemmet for Brønnøysundregistrene (Brreg), Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) og samarbeidsprosjektet Digitale Helgeland. Et perfekt utgangspunkt for initiativet Digi Sommercamp - En enorm mulighet for studenter som er klar til å ta de første karriere stegene innenfor digitalisering.

Hva byr den digitale fremtiden på og hvorfor bør vi samarbeide?

Pål Trælvik, tidligere rådmann for Brønnøy Kommune og en av initiativtakerne til Digitale Helgeland deler noen tanker om hvorfor samarbeid rundt en digital satsing er viktig for Helgeland.

Tre fokusområder innenfor digital transformasjon

Alle organisasjoner er i dag digitale, fra taxinæringen til store teknologiselskap, men modenheten for innovasjon og bedre digitale løsninger er annerledes. Her vil vi rette fokus på 3 spesifikke områder innenfor en vellykket digital satsing. 

Workshop med HR personell fra Alstahaug, Brønnøy, Vefsn og Rana

I løpet av en dag samlet vi engasjerte og kompetente HR medarbeidere rundt om fra Helgeland til en kreativ workshop. Målet var å kartlegge nåsituasjonen og utvikle en visjon til hvordan vi ville at ansettelsesprosesser i Helgelandskommunene skulle se ut i fremtiden.

Digitalisering handler først og fremst om mennesker

Alle prater om digitaltransformasjon og hvor viktig det er. Samtidig virrer det ulike definisjoner om hva digitalisering faktisk er, og det mangler ikke på meninger - så her skal vi komme med hva vår definisjoen er og hvordan vi bruker det aktivt i prosjektering og initiativ.   

Digitaliseringstrategien for Digitale Helgeland er vedtatt i styringsgruppen

Vi er endelig ferdig med Digitaliseringsstrategien for Helgeland 2020-2023, som pr. 23.10.200 er godkjent og vedtatt av styringsgruppen.