Diginettverkene går sammen om ny selvstudiepakke

Kompetanseløftet i digital transformasjon videreføres med en ny selvstudiepakke, som vil være gratis tilgjengelig for alle kommuner. DI2X-Digitaliseringsinstituttet har fått oppdraget med å utvikle pakken, og gjør det i samarbeid med Mediafarm. – Dette er første gang diginettverkene gjør noe sammen, alle sammen. Vi klarer nå å løfte alle kommunene uavhengig av størrelse og tilknytning til nettverk, sier Hans Ivar Festad, nettverksleder for Digi Innlandet og med i arbeidsgruppen for anskaffelsen. Denne studiepakken er til alle kommunene i Norge, uansett om de har vært med på Kompetanseløftet, forteller Festad videre.

Digital Hjemmeoppfølging Helgeland: Sammen for Fremtidens Helseomsorg

Seks kommuner på Helgeland har nå tatt det første skrittet mot å tilby digital hjemmeoppfølging for kronisk syke pasienter. I samarbeid med fastleger og Helgelandssykehuset, samler prosjektet Digital Hjemmeoppfølging Helgeland helseaktører for å sikre at moderne, digitale verktøy blir en integrert del av helsetjenesten. En inspirerende fagdag i Mosjøen ga deltakerne verktøyene og motivasjonen til å starte en viktig digital transformasjon.

Kick-off for Digital Inkludering: Helgeland går sammen for økt digital kompetanse

I forrige uke hadde vi kick-off for et viktig initiativ for digital inkludering på Helgeland, der flere kommuner samarbeider for å tilby lavterskel digital veiledning til innbyggere med liten eller ingen digital kompetanse. Prosjektet tar sikte på å gi innbyggerne den tryggheten og kunnskapen de trenger for å bruke digitale verktøy i hverdagen.

Endelig er den nye digitaliseringsstrategien lansert

Digitale Helgeland er godt i gang med å utvikle felles digitale tjenester og sikre sammenhengende og inkluderende løsninger for våre kommuner. Regjeringens nye digitaliseringsstrategi bekrefter at vi er på riktig vei, og vi gleder oss til å fortsette dette arbeidet i samarbeid med andre regionale nettverk og aktører!

Velkommen til inspirasjonsdag for oppstart av digital hjemmeoppfølging for Grane, Hattfjelldal, Hemnes og Vefsn

Tidspunkt: 15. oktober klokken 9-15 Målgruppe: Kommunalsjefer, ledere, lokale ressurspersoner og arbeidsgrupper, ansatte, fastleger og andre interesserte. Sted: Pinsekirken Betel, Mathias Brunsgt. 19, Mosjøen

Hils på Christian Lorentsen, vår nye prosjektleder for Connect Flow!

Christian har siden 2019 jobbet med offentlig forvaltning i Nordland fylkeskommune, men mange vil nok også kjenne ham igjen fra kulturlivet i Nordland, både på og bak scenen. Christian har jobbet i Arkiv i Nordland, som er en del av Nordland fylkeskommune.   

Digitaliseringsrådets gulltips: slik løfter vi veterinærprosjektet videre

Digitaliseringsrådet gir faglig funderte og erfaringsbaserte råd til virksomhetsledere i stat og kommune som jobber med rene digitaliseringsprosjekter eller endringsprosesser der digitalisering utgjør en viktig del. Vi har vært så heldige å få hjelp og anbefalinger fra digitaliseringsrådet til vårt veterinær prosjekt.

Digitale Helgeland-modellen; en styrke for vellykket samarbeid

Over 300 deltakere fra hele landet deltok da KINS-konferansen ble arrangert i Tromsø 28.-30. mai. Der fikk de oppleve et faglig sterkt program, muligheter for verdifull nettverksbygging, inspirasjon til videre arbeid innen personvern og informasjonssikkerhet, samt mange gode opplevelser.

Fremtidens Helsevesen: Digital Hjemmeoppfølging på Helgeland

I strålende vårsol møttes 40 engasjerte deltakere i Sandnessjøen 22. mai for å ta et stort skritt fremover i prosjektet Digital Hjemmeoppfølging. Med representanter fra ni kommuner, Helgelandssykehuset og brukerorganisasjoner var dette en viktig milepæl for helsetjenestene på Helgeland.

Digitale Helgeland lanserer ny fellestjeneste for søknad om salg, servering og skjenkebevilling - og oppfordrer andre kommuner til å stjele koden vår!

Dette har vi jobbet lenge med og vi har gledet oss veldig til å vise frem denne fellestjenesten! Vi lanserer nå en ny felles tjeneste utviklet i Altinn Studio som erstatter fire eksisterende tjenester. Den nye tjenesten gjør det enklere for bedrifter og arrangementer å søke om bevillinger i forbindelse med salg, servering og skjenking av alkohol. Felles tjenesten omfatter:   Søknad om salgsbevilling Søknad om serveringsbevilling Søknad om fast skjenkebevilling Søknad om skjenkebevilling til arrangement